Monday, August 11, 2008

Nov blog nov kysmet - NZ prodyljenie

Ami smenqm bloga. Stariq e dosta baven i kuc. Nqkolko pyti mi napravi nomer, koito taka i ne mojah da preglytna. Predpolagam na vseki koito raboti s produkt na Microsoft se e slu4valo kakto si raboti i prilojenieto da se bug-ne i posle cqlata rabota na vqtyra. Ta s predniq blog mi se slu4iha nqkolko takiva slu4ki i zatova pove4e tam ne iskam.

Vtora sedmica sym v NZ. S jivota tuka lesno se svikva, vsi4ki sa 4ujdenci i nikoi ne te gleda kato izvynzemno. Ve4e i akcenta po4vam da dokarvam, kato se vyrna v Europe nikoi nqma da mi razbira angliiskiq.

NZ dollara pada i s nego padat i zaplatite ni. Studentskiq jivot 4uka na vratata sys stra6na sila. I tam kydeto jiveq e vse e edno sym v studenstki grad. Vsi4kite mi kolegi sa v sy6tata sgrada. Tok i voda ne pla6tame i ne vednyj sym zabelqzval, 4e kolegite stoqt na otvoreni prozorci s pusnati dve pe4ki. Samo deto na prozoreca nqma naredeni burkani, 6toto do tuka nqma koi da izprati, a i da se prenesat ne mogat 4e na mitnicata s hrana ne puskat.

Idva vtoriq weekend. Sedmicata nqma da q opisvam, ne e interesno. Grada e malyk vidqhme vsi4ko. Ot dosta vreme se kanq da otida da se katerq na edna stena, koqto e na pristani6teto i e blizo do nas. Taka i ne sym oti6yl da vidq kolko struva. Edinsvenoto ni raznoobrazie e da si kupim bira, koqto za edna sedmica si uveli4i cenata s po4ti 70%, a kym momenta v koito pi6a se uveli4i s o6te tolkova. Napravo nzn kakvo stava tuka. Zapo4vam da pestq, 4e posle da ima pari za obikalqne kato doide Plamena. 6te pestq ot bira i qdene. Weekendite smqtam da gi karam malko po bitnishki, no vse pak da poobikalqm.

Za tozi weekend sme planirali hodene do Picton, koeto e Iujniq ostrov. Otiva se s ferry-to koeto presi4a proliva Cook. Ne napravihme rezervacii, za6toto vyob6te ne be6e qsno koi 6te idva, koga iska da idva, zatova se razbrahme 4e v sybota sutrinta az i Piotr 6te otidem do Pristani6teto da kupim bileti. To moje i online, ama kakto se okaza saita zabi i vse pak se naloji da byhtim do tam. Ve4erta si sgotvih riba i si pieh bqlo vino, kogato Mitko Vryhletq s 1 liter Absolut. Vzel go za $50 ot nqkakvo magazin4e koeto se namiralo to4no do nas. Provali mi iny4e iztyn4enata ve4er. Tvyrde skypata riba Groper (po-skypa se okaza i ot Tuna) ot iztyn4eno qstie podneseno s dobre izstudeno novozalandsko bqlo vino, se prevyrna v meze za vodka bez razreditel. Sled nqkolko 4asa zapo4na otkrivaneto na olimpiadata, sybudih s v 4 4asa na divana - gledah otkrivaneto :), re6ih 4e dostaty4no sym gledal i si legnah. Mitko se sybudil kym 6 i toi kato men re6il 4e mu stiga olimpiada i toi oti6yl da spi.
Stanah rano. Iskahme da hvanem ferry-to v 10:00. dobre 4e re6ih pyrvo da proverq ima li bileti. Nqma6e :). Re6ihme 4e 6te vzemem za 14:00. Gaz do pristani6teto. Reisa ot 10 otmenen i e slqt s tozi ot 14:00 i bileti nqma :). Ha taka. 4oveka kaza 4e imalo i drug operator. Interslander. Namirali se malko po nadolu ot tqh. Trygnahme nie bodri da tyrsim drugiq operator. Po edno vreme sled okolo 30 minuti skorostno hodene v dale4inata sygledahme nacionalniq stadion po rugby. Piotr si spomni 4e na kartata bil vidql 4e Interislander se namiral na izvestno razstoqnie sled nego. Minahme prez cqlata industrialna zona na Wellington. Po moi iz4isleniq ot v ky6ti do tam bqha kym 6-7km v ednata posoka. Kupihme bileti za 14:00 i se vyrnahme pak pe6a, 6toto do tam nqma redoven transport. Vsi4ki otivame bez Desi.
Proliva Cook be6e adski buren. Ferryto trygna s 2 4asa zakysnenie. Mitko hodi da draifa. Na men mi haresa - plavaneto ne draifaneto na Mitko :). Stoqh na palubata, a vylnite se razbivaha i mokreha vsi4ko. Predpolagam 4e ne sa bili 4ak tolkova silni, no pone edno 5m ima6e vylni po edno vreme. Ot nqkoi po golemi koraba napravo se spuska6e nadolu i zabiva6e nos v sledva6tata. Celiq se trese6e i vibrira6e ot udarite. Skoro prikliu4i. Proliva ne e mn golqm za 3 4asa se stiga do Picton.
Sledva prodyljenie...

No comments: