Sunday, August 24, 2008

Planove

Dosta vreme mai ne sym postval. Ne 4e ni6to ne se slu4va, no ni6to za koeto da iskam da pi6a tuk. Prez sedmicata rabota, a weekenda obiknoveno hodim do nqkyde. Jivota tuka vze da pridobiva dosta ednoobrazna forma, a tova nikak ne mi se nravi. V na4aloto dori hodeneto do magazina mi se struva6e interesno, vijdah ne6ta, koito nikoga ne sym vijdal po na6ite magazini, daje si gi kupuvah za da gi opitam. Sega si imam nqkoi stoki, koito si kupuvam redovno i daje ne se oglejdam - vlizam, grabvam i izlizam.
Mislih si naposledyk, 4e neprekysnato se oplakvam 4e vremeto e skapano i podtiska6to, a vsi4ki snimki, koito slagam sa vse slyn4evi. E ot posledniq weekend snimkite sa takiva kakvoto e vremeto tuk prez pove4eto vreme.
Za tozi weekend imahme golemi planove. Zalojil sym ve4e vyprosnite 3-4 NZ celi i po4vam da si gi gonq. Na Piotr mu kazah pove4e da ne me tysi da obikalqme po razni typi mesta. Vyrha na glupostta be6e edno grad4e, koeto trqbva6e da e nqkakyv centyr za degustaciq na vino Matrinborough. Na po typo mqsto prez jivota si ne sym stypval. Sled tova re6ih, 4e ne iskam da vidq nito edin grad pove4e v taq dyrjava osven Auckland i Queenstown. malko se otplesnah, zna4i pyrvona4alnata mi ideq be6e da hodq da karam board na mount Ruapehu, prez sedmicata padna rekordno mnogo snqg i pokrivkata tam be6e 4.5 metra. Za syjalenie rekordnata snejna pokrivka 6tqla da im otneme rekordno mnogo vreme za da napravqt pyti6tata prohodimi, a i prognozata za weekenda be6e silen vqtyr, a da karam do tam posred no6t okolo 7 4asa i da se okaje 4e lifta ne raboti e dosta gaden variant. Otpada za po-natatyk, makar 4e snega nqma da e tolkova dobyr.
Vtori variant razrabotihme s Piotr. V tozi re6iha i ostanalite ot grupata da se vkliu4at. Pak vzimame kola i trygvame v sybota v 4 sutrinta, no otivame do Rotorua da gledame geizeri i kal, a na drugiq den otivame v izvestnite tuk Waitomo caves, kydeto da pravim black water rafting. Celiq tour se kazva Lost World i mislq 4e e dosta veroqtno tam da e sniman filma. Na4aloto e spuskane s vyje okolo 100 metra abseil, posle te mqtat v nqkakva podzemna reka i trygva6 prez neq kyde s pluvane, kyde s hodene. Edinstvenata svetlina e ot febner4eto na kaskata i ot proslovutite Glowing worms. Nqkakvi pe6terni syzdaniq, koito fosforescirat. Dosta podrobno go opisah, no ne zaminahme. Prognozata stana o6te po gadna i re6ihme da ostanem v Wellington i da se napiem. To i bez tva tuka vsi4ki samo tva pravqt.
Strannoto e 4e kolegite ne sa obikalqli nikyde iz stranata. Gledat snimkite i se 4udqt tova Nz li e? Ami nqma kak da razberat kato se podkarvat ot petyk ve4erta i ne iztreznqvat do nedelq.

No comments: